BouwGarant

DO Bouw BV is aangesloten bij BouwGarant. Bouw Garant-aannemers voldoen aan strenge eisen op het gebied van vakmanschap en betrouwbaarheid. De Bouw Garant-aannemer beschikt over de juiste diploma’s en de noodzakelijke verzekeringen zodat u verzekert bent van kwaliteit. Afspraken worden voor u zwart op wit vastgelegd en eventuele klachten worden via een standaard procedure voor u afgehandeld. Daarnaast kan alleen de Bouw Garant-aannemer de Verbouw garantie voor u aanbieden, hiermee bent u beschermd tegen de financiële risico’s van uw verbouwing en heeft u tevens de afbouw garantie. Aannemersdiploma verplicht bij BouwGarant!

De 7 zekerheden van BouwGarant

Kiezen voor DObouw als BouwGarant-aannemer, dat is kiezen voor optimale zekerheid bij uw bouw-, verbouw- of renovatieproject. Dit zijn de zekerheden van BouwGarant.

1. Diploma’s & verzekeringen
Iedereen kan zich aannemer noemen, maar BouwGarant-aannemer word je alleen als je over de juiste diploma’s en verzekeringen beschikt. Als u een BouwGarant-aannemer inschakelt, bent u er zeker van dat u werkt met een ervaren vakman die zijn zaken op orde heeft.

2. Kwaliteitseisen en kwaliteitstoetsen
Om het BouwGarant-keurmerk te mogen dragen, moet een bouwbedrijf aan een reeks van kwaliteitseisen voldoen. Die eisen hebben onder meer te maken met de wijze van offreren, hoe hij meer- en minderwerk berekent en zijn werkwijze bij oplevering. Ook zaken als de kredietwaardigheid worden gecontroleerd. Als de aannemer het BouwGarant-keurmerk eenmaal heeft, wordt hij regelmatig getoetst door een onafhankelijke instantie.

3. Aantoonbare ervaring
Een BouwGarant-aannemer moet aantonen dat hij ervaring heeft in de bouw. Hij moet minimaal twee jaar actief zijn als aannemingsbedrijf en onder de activiteit ‘hoofdaannemingsbedrijf in de bouwnijverheid’ ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Zo weet u zeker dat de aannemer u goed kan adviseren en het werk naar behoren uitvoert.

4. Duidelijke afspraken
Een BouwGarant-aannemer maakt duidelijke afspraken en zet die voor u op papier. Die afspraken gelden niet alleen voor de offerte, maar voor het hele traject tot en met de oplevering. U komt dus nooit voor onaangename verrassingen te staan.

5. De BouwGarant-klachtenregeling
Mocht er toch iets misgaan tijdens de bouw en u komt zelf met uw aannemer niet tot een oplossing, dan biedt de klachtenregeling van BouwGarant uitkomst. We doen er alles aan om samen met u en uw aannemer tot een oplossing te komen.

6. BouwGarant-garantie voor extra zekerheid
Als u een BouwGarant-garantie afsluit, kunt u rekenen op extra zekerheid, bijvoorbeeld bij faillissement van uw aannemer. Het bouwproject wordt dan toch voltooid. Er is een Nieuwbouwgarantie, een Verbouwgarantie en een EnergiePrestatiegarantie.

7. Geschillencommissie
BouwGarant-aannemers zijn aangesloten bij de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw. Dit is een onafhankelijke instantie die u kunt inschakelen als u een probleem heeft met uw aannemer, waar u samen of na tussenkomst van BouwGarant niet uitkomt. De Geschillencommissie is opgericht door de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en BouwGarant.